Vandbaseret og siliconebaseret glidecreme – vælg den rigtige

02 december 2018 Astrid Pedersen
Vandbaseret og siliconebaseret glidecreme - vælg den rigtige

Ethvert veludrustet hjemme apotek bør indeholde en god glidecreme. I modsætning til, hvad mange tror, er glidecreme ikke kun nødvendig for kvinder, som har gennemgået menopausen (populært kaldet overgangsalderen). De hormonelle forandringer, en kvinde oplever under menopausen, er ikke enestående for denne periode – mange kvinder kan opleve ændringer i østrogen spejlet, selv om de ikke er i nærheden af klimakteriet.

Det spiller for eksempel en stor rolle, hvor kvinden befinder sig i sin cyklus. Hormonelle forandringer kan forekomme under graviditet – og endelig kan faktorer så som stress, sygdom, medicinering eller kost ændringer have indflydelse på skedens udskillelse af sekreter. Tørhed i skeden er ikke nødvendigvis et symptom på sygdom eller andre underliggende dårligdomme, men kan forekomme i perioder. Og til disse perioder er det en rigtig god idé at have glidecreme stående, skulle lysten melde sin ankomst.

Glidecreme – for mere behagelig sex

Hvis du anvender glidecreme under en af dine tørre perioder, kan du undgå smerter ved samlejet, som er forårsaget af den øgede friktion. Samme friktion kan forårsage skader på skedevæggene, hvilket øger risikoen for infektioner – og dette er du i hvert fald interesseret i at undgå. Visse former for glidecreme indeholder endog lystfremmende midler, eller har en kølende eller varmende effekt, som kan øge din følsomhed, og måske endda stimulere din egen produktion af sekret. Og sørger du for at bruge den rette mængde glidecreme, vil din partner også have glæde af denne effekt.

Hvilken type glidecreme skal jeg bruge?

Som hovedregel kan du bruge såvel vandbaseret som siliconebaseret glidecreme til vaginal sex. Men du bør holde dig til vandbaseret glidecreme, såfremt du bruger kondom, eller benytter dig af sexlegetøj, som er fremstillet i gummi, latex, silicone eller lignende. I Nordens største online sexshop, belugi.dk, kan du finde et stort udvalg af glidecreme fra de bedste brands.

Flere Nyheder