Giv din alkoholiserede pårørende en chance mere med en alkoholbehandling

04 juni 2020 Astrid Pedersen

Drikker din kæreste eller din ægtefælle – og har det stået på i en rum tid. Så er du sikkert ved at være træt af tingenes tilstand. Og så er det på tide at du træder i karakter og hjælper ham eller hende med at komme i professionel behandling.

Hvor kan jeg få hjælp til min alkoholiserede pårørende?

Måske føler du dig helt alene i verden, når du overvejer mulighederne for at hjælpe din misbrugsramte kæreste eller ægtefælle. Det kan være rigtig svært at gennemskue hvordan man skal komme videre i livet når det synes at hænge fast i den samme rille konstant.

Men du må ikke give op. Der er nemlig hjælp at hente på landets mange professionelle misbrugscentre. Det er meget vigtigt, at du tager imod denne hjælp, så du ikke er helt på bar bund. Man kan nemt brænde fingrene i forsøget på at appellere til den misbrugsramtes sunde fornuft. Det siges at når øllet går ind går fornuften ud. Og for en inkarneret alkoholikers vedkommende har fornuften for længst forladt bygningen.

Du kan altid kontakte et misbrugscenter og snakke med en af de dygtige og erfarne misbrugskonsulenter, som kan hjælpe dig med at tilrettelægge din strategi. I de fleste tilfælde vil du blive foreslået at organisere en såkaldt intervention.

Ved en intervention samles alle de vigtige personer i den misbrugsramtes liv – venner, familie, kolleger og lignende – med det formål at overbevise ham eller hende om nødvendigheden af behandling. Dette er et meget virksomt redskab som har været brugt over hele verden i årtier. Og følges det op af en effektiv misbrugsbehandling vil chancen for at den misbrugsramte kan komme på ret køl igen øges betydeligt.

Hvis du vil vide mere om alkoholbehandling hos Behandlingscenter Stien, kan du altid klikke ind på hjemmesiden behandlingscenter-stien.dk og blive klogere.

Flere Nyheder