Få dit sæbe behandlede trægulv flot igen med en gulvafslibning

26 september 2019 Astrid Pedersen
Få dit sæbe behandlede trægulv flot igen med en gulvafslibning

Et trægulv, som netop er blevet anlagt, eller lige har gennemgået en behandling med hvid pigmenteret sæbe, er som regel lækkert både at se og at gå på. Træværket er glat og jævnt i overfladen, og hele gulvet stråler med en fin, ensartet glans. Men denne glæde varer ofte kun kortvarigt – især hvis du forsømmer den foreskrevne pleje og vedligeholdelse af dit sæbe behandlede trægulv. Sådan et skal nemlig vaskes minimum én gang om ugen med en særlig sæbe.

Når et trægulv behandles med sæbe, sker det ved, at den fede sæbe skrubbes ned i træværket, hvor den mætter de overfladiske fibre. På den måde dannes en beskyttende hinde, som gør gulvet vand afvisende, og sikrer det imod aflejringer af støv og skidt. Den tykke sæbe hinde bleger samtidig gulvet naturligt – træværket kan blive op til flere toner lysere end sin oprindelige nuance, og får dermed det karakteristiske nærmest magiske eller overjordiske skær, som smitter af på hele stuen. Ved hyppig gulvvask forstærkes hinden – og forsømmes denne rutine, vil det hurtigt gå ned ad bakke med dit smukke trægulv.

Hvad gør jeg, når gulvet er blevet slidt og grimt?

Desværre kan du ikke redde dit trægulv ved at vaske det, når først den beskyttende sæbe hinde er gået tabt. Så skal der en ny sæbe behandling til – og denne kan først udføres med succes, når trægulvet har gennemgået en gulvafslibning. Ved en gulvafslibning slibes alle de overfladiske skønhedspletter væk, som har dannet sig i takt med at trægulvet blev slidt.

Pletter fra spildte væsker, slidspor af nedtrådt skidt og støv, overfladiske ridser samt misfarvede plamager fra solfalming slibes bort på skånsom vis. Inden under gemmer der sig et helt frisk lag af træværk, klar til at modtage den plejende og forskønnende behandling. Du kan bestille en tid til gulvafslibning i Roskilde på jigulvservice.dk

Flere Nyheder