Bliv bedre til konfliktløsning

07 juni 2013 admin
image

For omkring 3 måneder siden blev jeg meget bedre til konfliktløsning. Jeg arbejder som fodboldtræner, og det giver mange nye udfordringer. En af de store udfordringer er konfliktløsning. Når man arbejder med unge fodboldspillere, kan bølgerne gå højt. Det er vigtigt, som træner at kunne stoppe et skænderi, og vores assistenttræner var den bedste til konfliktløsning. Jeg havde selv lidt svært ved dette. Så jeg beslutte at opsøge en coach i Århus. Jeg har altid ment, der var noget sjovt over det. En fodbold coach fra Århus, der selv har brug for en coach i Århus.

Professionel hjælp til konfliktløsning

Jeg forhørte mig med nogle kollegaer, der anbefalede en bestemt coach i Århus. Jeg besøgte ham og fortalte om mit problem med konfliktløsning, samt hvor vigtigt det var for mit arbejde. Hvis drengene ikke holdt op med at skændes, kunne jeg til tider blive mere sur, end de var. Og jeg havde svært ved at få dem ned på jorden. Min nye coach i Århus havde oplevet dette før. Han fortalte, at det ofte handlede mere om mig end drengene, når jeg ikke kunne få styr på dem. Vi aftalte, hvor ofte vi skulle ses.

Vi begyndte med, at jeg forklarede min coach i Århus en masse om mig selv. Jeg fortalte om mit liv og min opvækst. Ud fra dette kunne min coach i Århus allerede fortælle en masse omkring mig, samt hvorfor jeg var dårlig til konfliktløsning. Det var spændende at høre, og det gav pludselig god mening. Jeg skulle arbejde med mig selv for at blive bedre til konfliktløsning. Efter adskillige besøg kunne jeg mærke en udvikling. Jeg fik en masse værktøjer til at arbejde bedre med konfliktløsningen.

Skab bedre sammenhold med konfliktløsning

Specielt et hold af drenge var værst. Her var det ofte Martin, der startede skænderierne. Han var højtråbende, og der skulle ikke meget til, før han blev sur. Det var derfor vigtigt, at min coach i Århus kunne lære mig om konfliktløsning, men også hvordan jeg forhindrede, at Martin begyndte dem. Heldigvis havde min coach i Århus også en masse gode råd til det. Da jeg følte mig gode udrustet til det, snakkede jeg med Martin og fortalte ham, hvordan han skulle prøve at slappe mere af. Vi havde en god snak, og jeg kunne efterfølgende mærke, at Martin også blev bedre til at slappe af på banen.

Efter 3 måneder med min coach i Århus kunne jeg virkelig mærke en forskel. Både med mig selv og med alle spillerne på banen. Fordi jeg er bedre til konfliktløsning, opstår der ikke så mange skænderier mere. Og dette betyder, at drengene arbejder meget bedre sammen. Det giver bedre spil på banen og en hyggelig stemning. Deres venskab bliver også bedre, fordi de lærer at arbejde sammen. Det hele skyldes min gode coach i Århus og hans gode evner indenfor konfliktløsning. Jeg besøger ham stadig en gang om måneden, for at holde min konfliktløsning ved lige. Det har betalt sig at bruge penge på en coach i Århus, når man ser på alle de glade drenge, der spiller fodbold.  Min konfliktløsning har virkelig gavnet dem.

Læs her: http://flatter.dk/tom-marup-organisationskonsulent/

Flere Nyheder